01 Jan '17, 3pm

Cuba baca apa @ariffshah tulis ni

Pengguna kad kredit ni ada dua jenis, yang guna sekadar guna dan yang guna kad kredit untuk dapatkan semua benefit yang ada. Saya? Of course guna sebab benefit. Kad kredit ni banyak je benefit, sesuai dengan lifestyle yang tertentu. Of course, bukan untuk semua orang. Kalau rasa perbelanjaan dan lifestyle sesuai dengan benefit yang diberikan oleh pengeluar kad kredit, lagi baik guna kad kredit daripada cash. Kad kredit pilihan saya buat masa ni adalah Maybankcard Amex. Kad ni yang paling polular sekarang. Mungkin akan berubah tak lama lagi kalau tiba-tiba ada bank lain yang keluarkan produk yang lebih hebat. Kelebihannya: 1) Lifetime fee waiver. Tak payah bayar apa-apa nak guna. 2) 5% rebate sebulan sehingga max RM50 sahaja dengan penggunaan kad Amex pada hujung minggu. Maksudnya kalau jumlah amaun yang digunakan pada Sabtu / Ahad dengan kad Amex sebanyak RM1,000, dapat ba...

Full article: https://ariffshah.com/cara-bijak-guna-kad-kredit/

Tweets

Cuba baca apa @ariffshah tulis ni

ariffshah.com 01 Jan '17, 2pm

Bagi mereka yang baru setahun dua bekerja, nak kumpul duit deposit beli rumah bukan mudah. Deposit satu hal, legal fee dan...

Eh? Comelya Nano White Jingle Dance Ni! Jom Ram...

ohbulan.com 29 Dec '16, 10am

Untuk gadis-gadis cantik diluar sana yang mungkin menginginkan kulit yang bersih dengan menggunakan pencuci yang sesuai un...

Pantang Tengok Duit Dalam Bank? Wanita Tunjuk C...

amazingnara.com 31 Dec '16, 5am

Bila dapat je gaji, kita rasa sukar nak menyimpan. Ada je bayaran atau hutang yang perlu dilangsaikan. Niat menyimpan dah ...

Raja Kamarul Bahrin: Halalkah pergi haji guna wang 1MDB dari Pulau Cayman? - Read More

Raja Kamarul Bahrin: Halalkah pergi haji guna w...

malaysianreview.com 01 Jan '17, 1pm

Tun Mahathir Mohamad tidak salah mempersoalkan sumber dana Malaysia Development Berhad (1MDB) dan sama ada wajar ia diguna...