31 Oct '12, 3am

Apartment Below Market Seksyen 6 Shah Alam via @ariffshah

Apartment Below Market Seksyen 6 Shah Alam via @ariffshah

Stress betul bila nampak iklan ni kat wall blogger hartanah yang sorang ni. Apesal dia selalu je jumpa rumah below market kat Shah Alam? Tempat pun semua yang cun punya. Bila check kat Mudah.my untuk tengok selling price kat sana, dapatlah tau ada orang yang dah start jual pada harga lebih daripada 100k. Maksudnya ada peluang untuk dapat full loan atau duit lebih kalau ada transacted value kat kawasan tu dah pernah sampai 100k. Mudah ni berguna untuk buat kajian awal tentang kawasan sasaran pelaburan hartanah kita. Setakat selling price, rental rates tu dah boleh cari kat situ. Jadi tamak punya pasal (kalau boleh nak rebut semua peluang yang ada) saya pun bertanyalah kepada towkeh ni berapa harga apartment tersebut. Tentang nama tu (sebab saya pun dalam proses pembelian apartment low cost ), boleh di-arrangekan. Kena cari partner. Untuk pengetahuan, sesiapa yang dah memili...

Full article: http://ariffshah.com/apartment-below-market-seksyen-6-sha...

Tweets

Apartment Below Market Value di Shah Alam via @...

ariffshah.com 19 Oct '12, 9am

rumah tu dekat dgn pintu belakang uitm kan. kalau btol kawasan tu memang boleh beli untuk jadikan aset, makcik ejam ada ru...

Musim Beli Gadget Murah via @ariffshah

Musim Beli Gadget Murah via @ariffshah

ariffshah.com 30 Oct '12, 3pm

Hari tu dapat beli Samsung Galaxy S3 dengan harga RM1500. Pemilik asal beli pada harga RM1999 dari kedai Samsung 32 hari s...

Keindahan alam di Belakang Pasar Durian Ngabul

Keindahan alam di Belakang Pasar Durian Ngabul

facebook.com 12 Nov '12, 9am

Drag the corners of the transparent box above to crop this photo into your profile picture. Done Cropping | Cancel Saving ...

China Market: Nichia hopes to obtain 30-40% mar...

digitimes.com 31 Oct '12, 12pm

China Market: Nichia hopes to obtain 30-40% market share in 2013 Siu Han, Hong Kong; Jackie Chang, DIGITIMES [Wednesday 31...

New horror show o.o

gv.com.sg 07 Nov '12, 5am

A team of parapsychologists sets out to investigate a series of anomalous phenomena taking place in a newly occupied apart...

EXCLUSIVE: Noh Alam Shah and M.Ridhuan heading back to Indonesia to hold talks with their former club.

EXCLUSIVE: Noh Alam Shah and M.Ridhuan heading ...

goal.com 04 Nov '12, 2am

EXCLUSIVE By Khalis Rifhan @KhalisRifhan After a three-year stint in the Indonesia league, former Singapore international ...