30 Oct '12, 3pm

Musim Beli Gadget Murah via @ariffshah

Musim Beli Gadget Murah via @ariffshah

Hari tu dapat beli Samsung Galaxy S3 dengan harga RM1500. Pemilik asal beli pada harga RM1999 dari kedai Samsung 32 hari sebelum membuat keputusan untuk menjual Samsung Galaxy S3 tersebut untuk bertukar kepada Samsung Galaxy Note 2. Tadi baru je beli iPad 3 WiFi + 4G pada harga yang sama, RM1500. iPad ni dibeli pada penghujung Jun pada harga RM1899 (belum kira cover RM80 dan screen protector). Pelaburan hartanah tanpa modal? Boleh percaya ke? Bukan nak cakap kaya sebab orang kaya beli brand new je terus masa gadget-gadget ni keluar tapi tak semestinya kita kena beli pada harga tersebut. Tunggu 2-3 bulan dan akan ada gadget-gadget ni dijual pada harga diskaun. Benda macam ni kan berhantu sikit, kadang-kadang orang beli tapi tak tau nak guna untuk apa. Kebetulan tahun ni banyak gadget keluar. Kalau Samsung tu, tau-tau jelah Note dan Galaxy S mereka akan keluar baru setiap ta...

Full article: http://ariffshah.com/musim-beli-gadget-murah/

Tweets

nak beli nak beli nak beli. cepat jual cepat. hehehehe @yunamusic

nak beli nak beli nak beli. cepat jual cepat. h...

ohbulan.com 05 Nov '12, 11am

Gambar di atas merupakan rough design, reference atau teaser sahaja. Yuna, nampaknya akan membuka satu lagi cabang perniag...

Apartment Below Market Seksyen 6 Shah Alam via @ariffshah

Apartment Below Market Seksyen 6 Shah Alam via ...

ariffshah.com 31 Oct '12, 3am

Stress betul bila nampak iklan ni kat wall blogger hartanah yang sorang ni. Apesal dia selalu je jumpa rumah below market ...

ChikaPowWow I Care 2 Share Project via @ariffshah

ChikaPowWow I Care 2 Share Project via @ariffshah

ariffshah.com 31 Oct '12, 4pm

Pertama saya, baca kisah yang telah saya submit untuk Projek PruKasih ini . Basically projek ini (merupakan usaha corporat...

Blogger Yang 'Accident' - blog.ariff via @ariffshah

Blogger Yang 'Accident' - blog.ariff via @ariff...

ariffshah.com 23 Oct '12, 11am

Yes, pernah accident motor sekali dulu, tapi ni bukan cerita pasal accident. Ini adalah kisah saya dan sedikit sebanyak te...

Gadget guts? Try these for graphic graphics - EE Times (blog): EE Times (blog)Gadget guts? Try these for graphic...

Gadget guts? Try these for graphic graphics - E...

eetimes.com 29 Oct '12, 11pm

We technophiles have an unhealthy obsession with electronic innards. For many of us, it started at a young age. We’d sneak...

Aku yg akan beli super penthouse ni T T xde org...

keehuachee.blogspot.com 09 Nov '12, 3pm

The actual cost of making the Super Penthouse habitable is up to the owner but guesstimates range from over a million to f...

Sejak Bila Malaysia Ada Musim Sejuk? via @ariffshah

Sejak Bila Malaysia Ada Musim Sejuk? via @ariff...

ariffshah.com 05 Nov '12, 1pm

Kat Moscow dulu budak-budak suka beli jaket yang ada bulu kat hood, supaya snow tak masuk bila pakai hood Kadang-kadang ra...