30 Sep '12, 1am

Mohon Tolong Yīn & Yáng | Hidup Biar Sedap via @kujie

Mohon Tolong Yīn & Yáng | Hidup Biar Sedap via @kujie

Lewat petang semalam saya terjumpa dua makhluk kerdil ini tepi longkang. Entah anak siapa…. rasanya macam anak Tuxedo sebab perut dia dah kempis. Kalau anak Tuxedo maksudnya ini kali pertama Tuxedo beranak. Mungkin sebab itu dia abaikan anak dia. Saya letak dalam bekas dialas kain. Anak-anak ini masih belum celik mata dan masih belum tanggal tali pusat. Pagi tadi saya lihat, bayi ini masih terbiar tidak dijaga. Belasnya tengok mereka berdua mengeow-meow tanpa suara. Tentu lapar. Saya ada 5 ekor kucing dewasa disekitar rumah – Stokin, Tuxedo, Kecik , Nenak dan Mak. Tetapi saya tak bela untuk belai-belai. Cuma bagi makan sebab simpati mereka ada di sekitar rumah. Tak dibenarkan masuk ke dalam rumah. Saya tak ada pengalaman membela kucing yang masih bayi. Apa perlu buat? Tak kan nak buat tak kisah? Tak sampai hati. Macam mana nak jaga bayi kucing? Apa makanan awal untuk bayi ...

Full article: http://www.kujie2.com/panduan/mohon-tolong-ying-yang.html

Tweets

Cara Tukar Header Profile Twitter | Hidup Biar Sedap via @kujie

Cara Tukar Header Profile Twitter | Hidup Biar ...

kujie2.com 28 Sep '12, 7am

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan m...

Kisah Seorang Jejaka Yang Membenci Kucing: Budi...

zoomartis.net 29 Sep '12, 8am

udin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Wal...

Super Seram: Jemputan Halloween yang macam menakutkan (7 gambar): Ini merupakan jemputan parti halloween yang sa...

Super Seram: Jemputan Halloween yang macam mena...

mediamalaya.com 30 Sep '12, 2am

Super Power: Kuasa voltan tinggi yang menakutkan Super Genius: Teknik marketing yang macam har Sah Farahrizan, Pembaca Ber...

Apa yang berada dalam handbag saya #misterihandbag

Apa yang berada dalam handbag saya #misterihandbag

instagram.com 02 Oct '12, 10am

Apa yang berada dalam handbag saya #misterihandbag

Tips Cari Plumber: Alhamdulillah, dah jumpa plumber yang dicari. Berkongsi pengalaman, specia... via @eyriqazz

Tips Cari Plumber: Alhamdulillah, dah jumpa plu...

eyriqazz.com 29 Sep '12, 6am

1) Kalau tinggal di Condo, cuba tanyakan management office.Management biasanya memang ada Plumber etc yang sudah dikhaskan...