26 Jul '15, 12pm

Warga Emas Sengaja Jatuh Basikal, Cuba Perangkap Seorang Pelajar Yang Membantunya

Warga Emas Sengaja Jatuh Basikal, Cuba Perangkap Seorang Pelajar Yang Membantunya

Di China, terdapat kes di mana orang yang menolong orang lain yang dalam kesusahan disaman kerana menyebabkan kecederaan kepada orang yang ditolong. Pada tahun 2006 misalnya, seorang wanita berusia 65 tahun cuba menaiki sebuah bas di Nanjing apabila terjatuh dan tulang pinggulnya patah. Seorang anak muda telah membantunya dan membawanya ke hospital. Wanita tua itu kemudiannya menuduh lelaki yang menolong itu yang menolaknya, sedangkan anak muda itu memberitahu terdapat orang lain yang menolak wanita itu–dia hanya membantu kerana rasa tanggungjawab. Wanita itu kemudiannya menyaman anak muda itu, yang kemudiannya diminta membayar 45,000 yuan (RM 27,686.40) kepada wanita itu bagi membiayai kos perubatan, kecederaan dan tekanan emosinya. Kes ini mendapat perhatian meluas di sana, dan ia juga dipercayai penyebab tiada siapa yang menolong bayi perempuan ini ketika dilanggar kere...

Full article: http://amazingnara.com/warga-emas-sengaja-jatuh-basikal-c...

Tweets

(15 GAMBAR)Fouziah Gous Yang Bakal Bergelar Seo...

beautifulnara.com 26 Jul '15, 1pm

Syawal ini adalah raya terakhir yang disambut berdua oleh Fouziah Gous dan suaminya, Zhafran. Insya Allah Syawal tahun had...

3 cara pemikiran dan mindset orang yang berjaya...

irfankhairi.com 29 Jul '15, 3am

Ada orang yang berjaya. Ada juga yang gagal. Ada juga orang yang berjaya pun tidak, dan gagal pun tidak. Tidak kiralah dim...

Putra Cyber…: Ini Mak Anjang, my makcik. Yang merah. Yang hijau tu kekandaku, Anya. Mak Ajah ada sebelah aku, ...

Putra Cyber…: Ini Mak Anjang, my makcik. Yang m...

redmummy.com 07 Aug '15, 2am

Ini Mak Anjang, my makcik. Yang merah. Yang hijau tu kekandaku, Anya. Mak Ajah ada sebelah aku, ngah longlai tidur. Puasa ...

Seorang Ibu Ambil Empat Anak Perempuan Kawan Baik Mangsa Kanser Sebagai Anak Angkat

Seorang Ibu Ambil Empat Anak Perempuan Kawan Ba...

amazingnara.com 26 Jul '15, 5am

Apabila Elizabeth Diamond didiagnos dengan kanser otak tahap empat pada Ogos 2014, dia bimbang apa bakal berlaku sekiranya...

3 Teknik Perniagaan Internet yang Ramai tak Lak...

irfankhairi.com 28 Jul '15, 3am

Bantuan dan bimbingan setiap langkah juga diberikan kepada usahawan-usahawan Internet yang baru ingin bermula dalam memula...

Wanita Ini Kongsi Kisah 'Sweet' Percintaan Deng...

ohbulan.com 28 Jul '15, 1am

17 Oct 2014 — someone datang jumpa mak abah. Niat nak merisik ana. Ana pun mase tu memang takde sape2 so i just let him me...