30 Mar '12, 4pm

Eye Exam For Lasik - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Eye Exam For Lasik - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Rabu lepas saya ke klinik untuk pemeriksaan mata sebelum menjalani rawatan lasik. Pemeriksaan yang saya sangka sekejap rupa-rupanya ini memakan masa paling minimum 2 jam. Terpaksalah cancel plan nak ke One Utama – belum pernah lagi pergi OU sejak balik hari tu. Sebenarnya ada pihak ingin menaja rawatan ini (jangan tanya siapa) dan memang dari dulu lagi saya bercadang nak buat rawatan ini. Rasanya impian semua orang yang memakai cermin mata ingin membuang cermin mata dan dapat melihat dengan biasa. Ada yang rabun pun hanya memakai cermin mata bila terpaksa je.. SEO: Hati-hati dengan hidden links Pada step 3, sedikit sel pada kornea dibuang supaya kornea dapat dibentuk untuk menghilangkan rabun. Kalau kornea nipis, tekanan dari belah dalam mata yang lebih tinggi akan menekan bahagian yang nipis tadi (setelah sel dibuang semasa rawatan) menyebabkan komplikasi lain Daripada ke...

Full article: http://ariffshah.com/eye-exam-for-lasik/

Tweets

Denaihati Tak Boleh Bersembunyi Lagi - blog.ari...

ariffshah.com 30 Mar '12, 12am

Kepada yang selalu tertanya-tanya siapa gerangannya pemilik Denaihati.com yang sangat low profile ni, inilah masanya untuk...

Kenapa Kurikulum Sekolah Memandu Akan Diperketatkan? - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Kenapa Kurikulum Sekolah Memandu Akan Diperketa...

ariffshah.com 30 Mar '12, 2am

Pertama sekali anda perlu tahu, di negara maju adalah lebih susah untuk mendapatkan lesen memandu. Di Australia contohnya,...

Sekitar Pelancaran HTC One @ Pavilion (via @ariffshah)

Sekitar Pelancaran HTC One @ Pavilion (via @ari...

ariffshah.com 02 Apr '12, 7am

Wakil dari pihak telco juga hadir untuk pelancaran HTC One ni. Boleh check website mereka untuk promosi Saya telah dijempu...

eye spy

eye spy

deluxeduck.livejournal.com 31 Mar '12, 2am

“But Sauron was not of mortal flesh, and though he was robbed now of that shape in which had wrought so great an evil, so ...

SPM - Setiap Tahun Pun Terbaik - blog.ariff - B...

ariffshah.com 22 Mar '12, 1am

“Eh batch aku punya SPM lagi hebat daripada batch kau” - “Memanglah.. Tiap-tiap tahun result SPM terbaik” Percaya atau tak...

Jangan Update Blog Depan TV (via @ariffshah)

Jangan Update Blog Depan TV (via @ariffshah)

ariffshah.com 06 Apr '12, 4am

Susah sebenarnya kalau nak buat kerja depan tv ni. Bagi saya, sekurang-kurangnya tv perlulah ditutup sebelum memulakan apa...

Tips Nampak Muda Dalam Gambar - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Tips Nampak Muda Dalam Gambar - blog.ariff - Bl...

ariffshah.com 01 Apr '12, 3am

Ramai orang cakap saya nampak muda dalam gambar tapi bila jumpa face-to-face mereka cakap nampak lain. Nampak lagi muda re...

Dr. Ezani Farhana Kini Bersama myChef - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Dr. Ezani Farhana Kini Bersama myChef - blog.ar...

ariffshah.com 05 Apr '12, 5pm

Saya telah dijemput oleh aunty Zuraida (kalau anda semua tak ingat, boleh refer entri ini ) untuk menghadiri press confere...

Kalau hold sampai next year untuk beli superbike, nak amik plate no. W4KLU. Ok tak?

Kalau hold sampai next year untuk beli superbik...

ariffshah.com 09 Apr '12, 4am

Kalau sekarang ni semua orang tengah sibuk dengan nombor pendaftaran kenderaan WWW, saya pula lebih teruja menunggu sistem...

Apakah Implikasi Pemansuhan PTPTN? - blog.ariff...

ariffshah.com 08 Apr '12, 9am

Saya cukup tak bersetuju dengan idea pemansuhan PTPTN yang sekaligus ingin memberikan pendidikan percuma kepada penuntut d...

Bagaimana Saya Habiskan RM1500 Dalam Sehari (via @ariffshah)

Bagaimana Saya Habiskan RM1500 Dalam Sehari (vi...

ariffshah.com 06 Apr '12, 3pm

Bagaimana saya akan habiskan RM1500 dalam sehari? Bagaimana lagi kalau tak shopping beli baju. Dalam hidup ni, boleh kira ...

Umur Perkahwinan Wanita Malaysia via @ariffshah

Umur Perkahwinan Wanita Malaysia via @ariffshah

ariffshah.com 10 Apr '12, 11pm

Tahniah kepada rakan-rakan yang semakin hampir ke arah hari bahagia mereka Rata-rata kenalan saya yang sebaya sekarang aka...

Rombongan Abang Ensem Ke Utara (Part 3) (via @ariffshah)

Rombongan Abang Ensem Ke Utara (Part 3) (via @a...

ariffshah.com 25 Mar '12, 5pm

Dah sampai part 3. Saya pun baru sampai rumah. Penat tapi layan jelah update blog dan upload gambat. Tadi dah bantai tidur...

Adakah Kadar Jenayah di Negara Kita Benar-Benar Menurun?

Adakah Kadar Jenayah di Negara Kita Benar-Benar...

ariffshah.com 02 Apr '12, 12pm

Editorial daripada Datuk Seri Idris Jala ini memang dapat membuka mata mereka yang masih ragu-ragu dengan keberkesanan pih...