28 Jun '14, 2am

Baling Paling Bahagia: Majlis Daerah Baling, Kedah dikenal pasti sebagai kawasan yang mencatat kada... via @kujie

Baling Paling Bahagia: Majlis Daerah Baling, Kedah dikenal pasti sebagai kawasan yang mencatat kada... via @kujie

Majlis Daerah Baling, Kedah dikenal pasti sebagai kawasan yang mencatat kadar kebahagiaan tertinggi di Malaysia, iaitu sebanyak 84.62 peratus, berdasarkan Kajian Indeks Kebahagiaan Negara 2013. Sebagai salah seorang yang berasal dari Baling, sudah tentu saya sokong. Tak kisahlah kalau ada penduduk daerah lain nak pertikaikan. Kalau tak percaya dengan sumber kajian, itu tanda-tanda mempunyai fikiran yang negatif. Orang yang fikirkan negatif sahaja dalam hidup adalah orang yang tak bahagia tau…. hah..jangan fikir macam tu. Kalau orang lain bahagian, tak semetinya kita tak bahagia , kan. Kalau orang lain baik, tak semetinya kita jahat…macam tu lah cara nak atasi rasa ‘tak best’ sebab daerah kita tak disenaraikan. Kami orang Baling, hidup kami light and easy…. tak payah nak rumitkan hidup dengan macam-macam. Biar pun orang cakap Baling adalah daerah miskin, apa guna kaya kalau...

Full article: http://www.kujie2.com/isu-semasa/baling-paling-bahagia.html

Tweets

Serius LOL - Plat Nombor Kereta Yang Paling Ang...

blogserius.blogspot.com 29 Jun '14, 7am

Serius LOL - Plat Nombor Kereta Yang Paling Angkuh... Serius VS - Polis Brazil VS Mat Rempit = Super Rem... Serius Neko - ...

"@WhatsUpJohor: Daerah yang terkenal dengan bua...

twitter.com 01 Jul '14, 7am

To bring you Twitter, we and our partners use cookies on our and other websites. Cookies help personalize Twitter content,...

Serius Fakta - 10 Benda Yang Paling Aneh Dihara...

blogserius.blogspot.com 29 Jun '14, 4pm

Apa kamu ingat Malaysia haramkan penggunaan nama Allah oleh golongan dan Komik Ultraman itu aneh? Ini dia 10 lagi benda an...