Ariffshah.com
#63

blog.ariff | Just another blog by Ariff Shah

17 jam yang lalu ... Blog contoh yang menggunakan bahasa Melayu dengan betul, berinformasi dan santai.

Link: ariffshah.com

  • Check out this article: Kat Mana Nak Cari iMac / Macbook Murah?

    Kat Mana Nak Cari iMac / Macbook Murah? – Ariff Shah

    ariffshah.com 04 Dec '16, 1pm

    Saya adalah pengguna Mac. Windows user boleh stop baca entri ni kalau nak cerita pasal spesifikasi Windows based pc/laptop. Tak perlu. “Pejabat” Asalnya nak beli Mac Mini untuk kegunaan pejabat. Mac Mini yang ada sekarang paling murah around RM2,000, belum masuk keyboard/mouse dan lcd...

  • Nice, France. My travel series continues

    Nice, France – Ariff Shah

    ariffshah.com 29 Nov '16, 2am

    Kalau diberi pilihan destinasi percutian santai tepi pantai, saya akan ke Nice sekali lagi. Secara asasnya Nice adalah kota yang santai di mana anda akan enjoy berjalan-jalan atau berjogging di sepanjang persisir pantai dan bila dah panas, lepak di kafe-kafe sambil memerhati gelagat o...

  • Flying With Infant – Etihad Airways Review: Had the chance to fly with Etihad Airways for ...

    Flying With Infant – Etihad Airways Review – Ariff Shah

    ariffshah.com 14 Oct '16, 2pm

    Had the chance to fly with Etihad Airways for our last trip to Europe. Decision made based on the lowest available price for our destination at the time of booking (~ RM5.5k for all three of us, 2 adults and one infant). Turkish Airlines provided cheaper fares but the idea of flying 1...

  • Europe 2016 – Italy, Hungary & France: Leaving next week for our trip to Europe. Last time...

    Europe 2016 – Italy, Hungary & France – Ariff Shah

    ariffshah.com 18 Sep '16, 9am

    Leaving next week for our trip to Europe. Last time I was in that part of the world was during my final year in Moscow. That’s like four years ago. Yeah. Been a while. First time for Naurah on a long trip long flight like this. Not sure how it’s going to be, but it surely will be fun....

  • Kepada yang belum pernah guna Airbnb, dalam entri ni ada tips sikit tentang bagaimana memilih unit penginapan...

    Tips Memilih Penginapan Di Luar Negara Melalui Airbnb – Ariff Shah

    ariffshah.com 14 Nov '16, 2am

    Sejak Airbnb diperkenalkan, rasanya jarang sangat dah saya book hotel untuk semua trip luar negara sepanjang dua tahun ni. Kalau book hotel pun sebab takde listing dalam Airbnb je. Dapur unit Airbnb saya masa kat Florence hari tu. Tak tau kenapa, tapi most of the time masa kat rumah n...

  • Cinque Terre, Italy: Bandar kedua yang saya nak ceritakan untuk siri jelajah Eropah saya a...

    Cinque Terre, Italy – Ariff Shah

    ariffshah.com 31 Oct '16, 11am

    Vernazza yang paling cantik kat Cinque Terre Bandar kedua yang saya nak ceritakan untuk siri jelajah Eropah saya adalah Cinque Terre. Cinque Terre ni apa sebenarnya? Secara asasnya Cinque Terre (five lands) ini terdiri daripada 5 buah perkampungan kecil yang terletak di lembah antara ...

  • Kerja vs Bisnes: Genap dua bulan berhenti kerja. Here's what I realize about working 9-5 v...

    Kerja vs Bisnes – Ariff Shah

    ariffshah.com 12 Sep '16, 3pm

    Genap dua bulan berhenti kerja. Here’s what I realize about working 9-5 vs doing own business. Working: Fixed hours. Mostly touch and go. Balik rumah tak fikir sangat pasal kerja. Bila dah keluar ofis, tinggalkan semua kat sana. At least that was my job like. Fixed pay. Of course, fix...

  • Budapest, Hungary: Jarang dengar orang Malaysia pergi Budapest. Kalau takde sebab nak ke s...

    Budapest, Hungary – Ariff Shah

    ariffshah.com 19 Oct '16, 2pm

    Jarang dengar orang Malaysia pergi Budapest. Kalau takde sebab nak ke sini, memang tak datang. Yang betul-betul travel bug je akan melawat kota ni. Samalah macam saya. Oleh sebab itu, saya mulakan travel report saya dengan Budapest. Nanti share pasal lokasi lain dalam blogpost seterus...

Related

kujie2.com
Hidup Biar Sedap
eizil.com
Eizil.com
amanz.my
Amanz | Informasi Komputer dan Teknologi Semasa
denaihati.com
Hidupkan Untuk Memberi
sabah.net.my
Sabah.Net
yanmieonline.com
Blog SuperMak
hairilhazlan.com
Inovasi, Motivasi dan Teknologi
hpa-online.net
HPA Online Network | Perniagaan Produk Halal | MLM Syariah ...