Ariffshah.com
#62

blog.ariff | Just another blog by Ariff Shah

17 jam yang lalu ... Blog contoh yang menggunakan bahasa Melayu dengan betul, berinformasi dan santai.

Link: ariffshah.com

  • Nak masuk bulan 9 dah ni. Dah plan untuk habiskan annual leave ke belum? Read up tips saya untuk dapatkan tiket...

    Tips Beli Tiket Murah AirAsia 2017 | Ariff Shah

    ariffshah.com 24 Aug '17, 5am

    AirAsia ni banyak promosi, jadi bila sebenarnya yang boleh dapat tiket paling murah ni? Di sini saya senaraikan bagaimana nak dapat tiket murah daripada AirAsia. 1. Beli awal. Biasanya AirAsia akan buat promosi free seat, atau RM1 fare atau yang sewaktu dengannya untuk jual seat denga...

  • Government should stop paying smokers' medical bills for smoking related illness

    Kenapa Kita Perlu Bayar Bil Pesakit Kanser Yang Merokok? | Ariff Shah

    ariffshah.com 21 Aug '17, 1pm

    Tertarik dengan berita di akhbar The Star hari ni tentang seorang pelajar berumur 24 tahun yang merokok sejak umur 17 tahun kini dalam keadaan tenat kerana menghidap kanser mulut tahap ketiga. Walaupun tak dibuktikan lagi kanser mulut disebabkan oleh tabiat merokoknya, tapi berdasarka...

  • Dutaland. Terlepas nak buat untung 15% hari ni. Read the full story

    Dutaland | Ariff Shah

    ariffshah.com 23 Aug '17, 12pm

    Lagi satu kaunter terlepas nak beli pagi tadi. Malam sebelumnya saya dah nampak pasal Dutaland dapat offer pembelian tanah daripada Boustead Plantation, tapi tak perhalusi berita tu. Kalau tak, dah dapat untung ~15% hari ni. Okay. Saya start dari awal. 22 Ogos 2017. Terbaca dari forum...

  • Pelepasan Cukai Pendapatan 2017 - 13 Item Pelepasan Cukai Yang Semua Pembayar Cukai Perlu Tahu Dah Ogos ni, boeh...

    Pelepasan Cukai Pendapatan 2017 | Ariff Shah

    ariffshah.com 14 Aug '17, 4am

    Dah Ogos ni, jadi eloklah start kumpulkan resit untuk pelepasan cukai pendapatan bagi tahun taksiran 2017. Jangan tahun depan masa sibuk nak isi borang e-filing baru terhegeh-hegeh nak kumpulan segala resit. Ada jugak yang baru nak ambil tahu pasal item yang dibenarkan untuk pelepasan...

  • Alcom. NEW RECORD! +71% capital appreciation within 45 days

    Alcom +71% | Ariff Shah

    ariffshah.com 02 Jul '17, 7am

    Alhamdulillah. Record breaking capital appreciation of 71% within less than two months. Bought at 1.33 on 15 May and highest price sold at RM2.28 on Friday, 30 June. Entered Alcom due to announcement of 20 cent dividend. Mind you, that is a lot at the back of RM1.33 share price. My Pe...

  • Bila Masa Terbaik Untuk Membeli Saham? Entri ni akan ada sambungannya awal September nanti. Stay tuned!

    Masa Terbaik Untuk Membeli Saham | Ariff Shah

    ariffshah.com 11 Aug '17, 12pm

    Bagi mereka yang nak melabur dalam saham, all the time is not the best time untuk membeli saham. Tak sama ya macam unit trust. Agen unit trust memang suka guna tagline ni bila orang tanya bila masa sesuai nak beli fund. Masa yang paling sesuai untuk membeli saham bagi tujuan pelaburan...

  • Ada sesiapa bercita-cita nak ada bisnes sendiri ke? Kena tau dululah cabarannya, tak semudah yang dikata

    Cabaran Menguruskan SME | Ariff Shah

    ariffshah.com 10 Aug '17, 2pm

    Ingat senang ke ada syarikat sendiri? Dua benda ni penting kalau anda bercita-cita nak buat bisnes sendiri. Semua bisnes sama. Ni tak sentuh lagi spesific challenges dalam bisnes tu sendiri. Kalau nak deep dive, panjang lagi ceritanya. Getting business, Creating revenue Pastinya cabar...

  • In light of towel and sejadah, here's a note about branding

    Bila Jenama Dah Kuat | Ariff Shah

    ariffshah.com 19 Jul '17, 3pm

    Dalam perniagaan, penjenamaan adalah strategi jangkamasa panjang yang penting. Penjenamaan adalah kunci samada sesebuah perniagaan tersebut boleh mengalahkan pesaingnya atau tidak dan juga merupakan nadi kepada perniagaan tersebut selagi mereka ingin kekal menjalankan perniagaan. Deng...

Related

kujie2.com
Hidup Biar Sedap
eizil.com
Eizil.com
amanz.my
Amanz | Informasi Komputer dan Teknologi Semasa
denaihati.com
Hidupkan Untuk Memberi
sabah.net.my
Sabah.Net
yanmieonline.com
Blog SuperMak
hairilhazlan.com
Inovasi, Motivasi dan Teknologi
hpa-online.net
HPA Online Network | Perniagaan Produk Halal | MLM Syariah ...