12 May '17, 4pm

Melabur Dalam Saham Bukan Boleh Terus Kaya

Melabur Dalam Saham Bukan Boleh Terus Kaya

Ada satu stigma masyarakat kita ni ialah bila disebut je perkataan invest / melabur, mesti fikir nak terus jadi kaya raya. Perkataan ni dah rosak sebab dah terlalu kerap disalahguna oleh budak MLM dan skim cepat lingkup. Memang menyedihkan. Saya bercerita pasal saham dalam blog ni dah lebih lima tahun. Mula terjebak dalam pelaburan saham masa belajar dulu. Of course ada rugi. Tapi yang rugi tu semua adalah yuran untuk belajar. Look at it this way. Kalau masa takde duit, berapalah sangat yang boleh rugi dalam saham berbanding dengan masa ada duit? Paling kuat boleh ada dalam akaun saham masa tu pun ribu-ribu je duit biasiswa kumpul sendiri. Jadi kerugian tu sangat limited berbanding bila dah bekerja ni dan dah ada simpanan yang lebih banyak. Nak tunggu tua sikit baru nak main saham? Lagilah cari pasal. Dengan kapasiti diri nak belajar benda baru pun dan slow, memang cari na...

Full article: http://ariffshah.com/melabur-dalam-saham-bukan-boleh-teru...

Comments

  1. 26 Nov '17, 9am

    Basically aku rasa orang Melayu ni malas..malas nak membaca , malas nak tambah ilmu. Pasal tu bila cakap pasal investment mesti terus ingat dah bole goyang kaki n duit akan bertambah sendiri...Kalau nak ikutkan investment ni ada macam2 main forex , ASB , Tabung Haji dan lain2..yang paling intrend skr ni pilihan binari..kalau nak tau lebih bole cek kat sini

    http://http://www.carauangdiinternet.com/blog-cara-mengenali-pilihan-binari

    • See on:

Tweets

Pulangan pelaburan saham lebih hebat dari skim cepat kaya

Pulangan pelaburan saham lebih hebat dari skim ...

denaihati.com 10 May '17, 5am

Sebut saham, ramai yang akan kata takut nak main saham sebab nanti rugi. Memang trade saham bukan skim cepat kaya, kalau t...

@ayongthevas Untuk maklumat mengenati hentian b...

myrapid.com.my 13 May '17, 7am

Prasarana Integrated Management & Engineering Services Sdn Bhd (PRIME) Prasarana Integrated Development Sdn Bhd (PRIDE) Pr...

“Saya Bertudung Bila Betul Betul Nak, Bukan Iku...

rotikaya.com 11 May '17, 11am

Rajin juga rupanya Fasha Sandha melayan pertanyaan peminat di Instagram. Malah baru baru ini, pelakon wanita ini turut men...

Pengguna Waze Kini Boleh Guna Suara Sendiri

Pengguna Waze Kini Boleh Guna Suara Sendiri

budiey.com 12 May '17, 11am

With Waze, drivers are given the most engaging tools to personalise their driving experience. The Voice Recorder function ...

“Sekarang Bukan Masa Untuk Saya Bercinta” https...

rotikaya.com 15 May '17, 12pm

Baru sahaja merangkul gelaran Bintang Paling Popular ABPBH 3.0, Fattah Amin enggan lagi berfikir soal cinta dan ingin memb...

Bacaan ni untuk mereka yang ada modal untuk pel...

ariffshah.com 02 May '17, 2am

Ramai je yang ada duit tapi tak tau nak melabur dalam saham. Biasanya mereka ni akan mula cari alternatif untuk melabur te...

Kejayaan dalam perniagaan dalam usia muda bukan lagi suatu yang mustahil

Kejayaan dalam perniagaan dalam usia muda bukan...

denaihati.com 20 May '17, 6am

Facebook Twitter Google+ Pinterest Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, bermula harini dan esok, kempen #YOUCANDUIT sedang be...

Apakah Ibu Hamil Boleh Makan Durian? #IbuHamil #DilarangMakanDurian

Apakah Ibu Hamil Boleh Makan Durian? #IbuHamil ...

HarianBernas.com 13 May '17, 2pm

Konsumsilah dengan porsi yang sedikit. Cukup makan sekitar 4 butir daging buah durian dan sebaiknya jangan lebih dari itu....