28 Jun '11, 9am

Singgahan pertama di Perancis - bandar Reims yang terletak lebih kurang 100km dari Paris

Reims ni terletak lebih kurang 100km dari Paris. Bandar tak popular, tapi bandar-bandar kecil sebeginilah yang lebih cultural berbanding bandar tumpuan pelancong seperti Paris. Kalau mengembara di negara orang, pergi ke tempat macam ni, bandar kecil yang tak sesak dengan orang asing.

Full article: http://ariffshah.com/jalan-jalan-eropah-reims-france/

Tweets

#sgfoodreview Paris (France): Laduree

#sgfoodreview Paris (France): Laduree

sgdessert.com 29 Jun '11, 10pm

Warning: This is going to be a lengthy entry so for those who are only curious about Laduree, please pull your mouse to th...

Jalan-Jalan Eropah (Siri 5) - Bandar Biberach A...

ariffshah.com 24 Jun '11, 6am

Orang di negara maju ni lebih peramah dan welcoming berbanding negara-negara lain. Sebenarnya status ekonomi sesebuah nega...

Jalan-Jalan Eropah (Siri 2) - Munich Airport

Jalan-Jalan Eropah (Siri 2) - Munich Airport

ariffshah.com 22 Jun '11, 12pm

Flight tiga jam lebih je. Nak tido pun tak sempat. Macam biasa aku duduk seat belakang, sebelah takde orang (memang bagus ...

Pengembaraan di Eropah bermula.

Pengembaraan di Eropah bermula.

ariffshah.com 22 Jun '11, 5am

Jalan-jalan ni tak dirancang langsung. Yeah, memang kerja gila . Sebenarnya dah lama nak pergi satu tempat ni, 5 tahun aku...

Kalau Anda Seorang Yang Sentiasa Sibuk...

Kalau Anda Seorang Yang Sentiasa Sibuk...

beautifulnara.com 29 Jun '11, 3am

Hidup Abang Nara memang sentiasa sibuk, sibuk dan sibuk gila. Kadang-kadang seharian tak dapat nak menonton rancangan TV k...