27 Jul '12, 7am

Sekiranya Sudah Berkahwin - blog.ariff via @ariffshah

Dah sampai pun surat cinta ni walaupun starting gaji takdelah sampai nak masuk ke dalam golongan yang dikenakan potongan (gaji fresh graduate, masih taraf miskin bandar). Memang sekarang gaji rendah. Tak taulah macam mana orang lain yang lepas ni. Kos hidup kat bandar meningkat berkali ganda setiap tahun; harga rumah dan seterusnya kadar sewa meningkat, harga barang mahal, harga kereta pun mahal dengan cukai yang terlalu banyak. Nak survive dengan satu pekerjaan bukan lagi sesuatu yang realistik. Kena ada side income untuk hidup selesa sedikit. Cuma kurang faham apa kaitan cukai dengan dah berkahwin. Kenapa ye? Kalau dah kahwin dan tak bagitau LHDN dah kahwin, salah ke? Mohon pencerahan. P/s: Kahwin? Relax dulu. Baru nak start keje 1 Ogos ni..

Full article: http://ariffshah.com/sekiranya-sudah-berkahwin/

Tweets

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Belah - blog.ariff via @ariffshah

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Bela...

ariffshah.com 23 Jul '12, 6pm

Kes ini berlaku pada hari Jumaat yang lepas pada seseorang. Kisah ini di-copy terus daripada notes Facebook mangsa dan dit...

Student Lagi.. (via @ariffshah)

Student Lagi.. (via @ariffshah)

ariffshah.com 05 Aug '12, 6am

“Abang student lagi ke?” - Ye student. “Boleh tunjuk student card tak?” - Student card tu memang tak bawak lah. Semua kat ...

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @ariffshah

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @...

ariffshah.com 22 Jul '12, 3pm

Kepada yang mengikuti entri Ambil Hak Orang Lain sebelum ini, entri ini adalah kesinambungan daripada apa yang dituliskan ...

Baby Duke - blog.ariff via @ariffshah

Baby Duke - blog.ariff via @ariffshah

ariffshah.com 04 Aug '12, 2am

Setelah berbulan menunggu, akhirnya sampai jugak Baby Duke ni. woahhh.. Rasa macam nak ride pergi Penang atau Port Dickson...

Kisah di Sebalik Logo Kemerdekaan Tahun ni - bl...

ariffshah.com 23 Jul '12, 10am

: Ali, kamu reti design logo tak? Ali : Retilah sikit-sikit Dato’ Seri. Kenapa? Dato’ Seri : Kamu tolong designkan logo me...

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog.ariff via @ariffshah

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog....

ariffshah.com 17 Jul '12, 5am

Locally interesting entry atau entri yang menarik minat penduduk tempatan. Entri seperti ini biasanya mengetengahkan apa-a...

OPIN – Online Property Investment Network via @ariffshah

OPIN – Online Property Investment Network via @...

ariffshah.com 29 Jul '12, 6pm

Dapat jemputan ke OPIN 2.0 (Online Property Investor Network) daripada Faizul Ridzuan, penulis buku WTF? 23 Properties by ...

Majlis Berbuka Puasa Bersama Denaihati Network - blog.ariff via @ariffshah

Majlis Berbuka Puasa Bersama Denaihati Network ...

ariffshah.com 31 Jul '12, 4pm

Semalam mendapat jemputan daripada Denaihati Network untuk menghadiri majlis berbuka puasa bersama blogger dan media di Ci...

Belum Berhenti Menulis Lagi (via @ariffshah)

ariffshah.com 08 Aug '12, 2pm

Lama tak update sampai kena tegur dengan penganggur ensem ni. Macam-macam berlaku dalam hidup ni sejak dua tiga hari saya ...