24 Jul '12, 4pm

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia. Tell me, adakah dengan menjual kain yang murah sedikit boleh menaikkan taraf hidup...

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia. Tell me, adakah dengan menjual kain yang murah sedikit boleh menaikkan taraf hidup...

Dato’ Seri : Ali, kamu dah shopping ke belum untuk raya? Ali : Belum sempat la Dato’ Seri. Dato’ Seri : haa.. elok cepat sikit. Nak dekat raya nanti lagi susah. Nasib baik saya dah selesaikan kat Dubai hari tu.. Ali : Minggu lepas orang rumah saya nak shopping kain untuk buat baju raya. Katanya harga kain sekarang dah mahal Dato’ Seri, lagi-lagi kat kedai kain besar yang baru buka tu.. Dato’ Seri : Betul ke? Kalau macam tu nanti saya cadangkan kat boss saya. Dia pun tengah cari idea nak kembangkan brand dia.. Dan hasilnya… ***** Saya rasa PM kita ni dah takde idea, atau think-tank dia dah ketandusan idea. Mungkin dah sampai masa untuk dia berundur. Nak PM lain. Tak kisahlah daripada parti mana sekalipun. Terus terang, saya dah muak dan rasa nak muntah tengok branding dia di sana sini. Kalau kasi lagi satu term, entah apa lagi yang dia tempek branding dia tu. What do you th...

Full article: http://ariffshah.com/kedai-kain-rakyat-1malaysia/

Tweets

Kisah di Sebalik Logo Kemerdekaan Tahun ni - bl...

ariffshah.com 23 Jul '12, 10am

: Ali, kamu reti design logo tak? Ali : Retilah sikit-sikit Dato’ Seri. Kenapa? Dato’ Seri : Kamu tolong designkan logo me...

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Belah - blog.ariff via @ariffshah

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Bela...

ariffshah.com 23 Jul '12, 6pm

Kes ini berlaku pada hari Jumaat yang lepas pada seseorang. Kisah ini di-copy terus daripada notes Facebook mangsa dan dit...

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog.ariff via @ariffshah

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog....

ariffshah.com 17 Jul '12, 5am

Locally interesting entry atau entri yang menarik minat penduduk tempatan. Entri seperti ini biasanya mengetengahkan apa-a...

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @ariffshah

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @...

ariffshah.com 22 Jul '12, 3pm

Kepada yang mengikuti entri Ambil Hak Orang Lain sebelum ini, entri ini adalah kesinambungan daripada apa yang dituliskan ...

Kursus 5s: Hadiah Logo 1Malaysia untuk

Kursus 5s: Hadiah Logo 1Malaysia untuk

cutecarry.com 30 Jul '12, 3pm

CuteCarry memang mendapat banyak cenderahati daripada penganjur. Tetapi ketika mengadakan kursus 5s untuk Kolej Pembantu J...