23 Jul '12, 6pm

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Belah - blog.ariff via @ariffshah

Perompak Dalam Tandas Wanita Pusat Membeli Belah - blog.ariff via @ariffshah

Kes ini berlaku pada hari Jumaat yang lepas pada seseorang. Kisah ini di-copy terus daripada notes Facebook mangsa dan diterjemahkan ke dalam bahasa Malaysia untuk pembaca blog.ariff. ***** Hi semua! Kes ini berlaku pada hari Jumaat 20 Julai 2012 dan saya ingin berkongsi tentangnya kepada semua, terutamanya perempuan. Kita semua sedia maklum bahawa tempat meletak kereta di kompleks membeli belah tidak lagi selamat tapi sekarang, tandas pun tidak selamat juga. Saya baru pulang dari kolej dan singgah sebentar ke Sunway Pyramid. Bersama saya adalah MacBook Pro, iPhone dan beg tangan saya. Jam pada waktu itu adalah 5.35 petang dan saya ingin pergi ke tandas. Saya pergi ke tandas tingkat LG, bertentangan dengan MPH seorang diri. Setiap bulan ada yang akan memenangi iPad Apabila saya berhampiran dengan kawasan tandas, terdapat seorang lelaki (kaum Melayu/Indonesia) yang sedang d...

Full article: http://ariffshah.com/perompak-dalam-tandas-wanita-pusat-m...

Tweets

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @ariffshah

Ambil Hak Orang Lain - Tamat - blog.ariff via @...

ariffshah.com 22 Jul '12, 3pm

Kepada yang mengikuti entri Ambil Hak Orang Lain sebelum ini, entri ini adalah kesinambungan daripada apa yang dituliskan ...

Sekiranya Sudah Berkahwin - blog.ariff via @ari...

ariffshah.com 27 Jul '12, 7am

Dah sampai pun surat cinta ni walaupun starting gaji takdelah sampai nak masuk ke dalam golongan yang dikenakan potongan (...

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia. Tell me, adakah dengan menjual kain yang murah sedikit boleh menaikkan taraf hidup...

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia. Tell me, adakah de...

ariffshah.com 24 Jul '12, 4pm

Dato’ Seri : Ali, kamu dah shopping ke belum untuk raya? Ali : Belum sempat la Dato’ Seri. Dato’ Seri : haa.. elok cepat s...

Kisah di Sebalik Logo Kemerdekaan Tahun ni - bl...

ariffshah.com 23 Jul '12, 10am

: Ali, kamu reti design logo tak? Ali : Retilah sikit-sikit Dato’ Seri. Kenapa? Dato’ Seri : Kamu tolong designkan logo me...

Student Lagi.. (via @ariffshah)

Student Lagi.. (via @ariffshah)

ariffshah.com 05 Aug '12, 6am

“Abang student lagi ke?” - Ye student. “Boleh tunjuk student card tak?” - Student card tu memang tak bawak lah. Semua kat ...

Baby Duke - blog.ariff via @ariffshah

Baby Duke - blog.ariff via @ariffshah

ariffshah.com 04 Aug '12, 2am

Setelah berbulan menunggu, akhirnya sampai jugak Baby Duke ni. woahhh.. Rasa macam nak ride pergi Penang atau Port Dickson...

Majlis Berbuka Puasa Bersama Denaihati Network - blog.ariff via @ariffshah

Majlis Berbuka Puasa Bersama Denaihati Network ...

ariffshah.com 31 Jul '12, 4pm

Semalam mendapat jemputan daripada Denaihati Network untuk menghadiri majlis berbuka puasa bersama blogger dan media di Ci...

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog.ariff via @ariffshah

10 Tips Blogging di Nuffnang Blogopolis - blog....

ariffshah.com 17 Jul '12, 5am

Locally interesting entry atau entri yang menarik minat penduduk tempatan. Entri seperti ini biasanya mengetengahkan apa-a...

OHBULAN!: Scha Al-Yahya Dilantik Menjadi Duta Pusat Membeli-Belah Pakaian

OHBULAN!: Scha Al-Yahya Dilantik Menjadi Duta P...

ohbulan.com 20 Jul '12, 6am

Sejak berumah tangga, rezeki Scha Al-Yahya menjadi semakin berlimpah ruah, dan baru-baru ini beliau telah dipilih menjadi ...

15 Pusat Membeli Belah Terbesar Di Dunia (4 Milik Malaysia) via @beautifulnara

15 Pusat Membeli Belah Terbesar Di Dunia (4 Mil...

amazingnara.com 18 Jul '12, 5am

Rakyat Malaysia memang gemar membeli belah. Mungkin atas sebab itu ada banyak pusat membeli belah di Malaysia. Dan bukan c...

Serius - Amaran Kebersihan Tandas Di Sebuah Mas...

blogserius.blogspot.com 21 Jul '12, 9am

Serius Komik - Selamat Berpuasa Semua! Serius Cool - Bank Untuk Anak Jalanan Dari Anak Ja... Serius VS - Gigi Seleb Sebelu...

OPIN – Online Property Investment Network via @ariffshah

OPIN – Online Property Investment Network via @...

ariffshah.com 29 Jul '12, 6pm

Dapat jemputan ke OPIN 2.0 (Online Property Investor Network) daripada Faizul Ridzuan, penulis buku WTF? 23 Properties by ...