18 Jul '12, 4am

Serius FOA - Surau Dalam Pusat Beli Belah : Kenapa Tiada Yang Senonoh?:

Serius FOA - Surau Dalam Pusat Beli Belah : Kenapa Tiada Yang Senonoh?:

great article by the way bagi manusia2 pembaca BS berfikir sikit. architecturally, bagi aku arkitek mana2 pun mesti tahu yang design dia kena kompromi semua, dah tau malaysia negara majoriti Islam (walopun majoriti sipi2) buat laa surau senang nak carik, dah laa letak surau jauh disudut dunia mana ntah, memanglah pengudaraan tahap bau kaki (yang kadang2 kalo hidu lama, cam sedap plak bau dia, lulz). kalau nak letak pun jauh2, bagi laa station 'bangladeshi chap' kat situ, siap dengan Febreeze yang mungkin boleh buang sikit bau kaki tuh... and yes, instead of carpets guna tiles, and kalo nak sedia sejadah pastikan tiap2 hari laa cuci, ini sejadah pun bau kaki ape pasal -__- but my suggestion bagi arkitek2 yang mungkin akan bina islamic mall masa akan datang, letak surau tempat yang senang orang cari, bukan tepi2 mana entah, pastu kalo takde aeration yang sempurna, guna lah s...

Full article: http://blogserius.blogspot.com/2012/07/serius-foa-surau-d...

Tweets

15 Pusat Membeli Belah Terbesar Di Dunia (4 Milik Malaysia) via @beautifulnara

15 Pusat Membeli Belah Terbesar Di Dunia (4 Mil...

amazingnara.com 18 Jul '12, 5am

Rakyat Malaysia memang gemar membeli belah. Mungkin atas sebab itu ada banyak pusat membeli belah di Malaysia. Dan bukan c...

Fakta Hiburan Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Masuk Pejabat Hari Ini (N.162): Selepas kontroversi yang melanda tahu...

Fakta Hiburan Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Masu...

rotikaya.com 18 Jul '12, 5pm

Selepas kontroversi yang melanda tahun lalu, penganjuran Anugerah Industri Muzik (AIM) ke 19 yang bakal berlangsung 17 Nov...

Serius VS- Perbezaan Iklan Diantara Harian Metr...

blogserius.blogspot.com 19 Jul '12, 5am

Serius VS- Perbezaan Iklan Diantara Harian Metro ... Serius Cool - Taman Mini One Piece Di Odaiba Jepun... Serius LOL - Vi...

Blog: Video: Pakatan Rakyat Nak Tukar Pemimpin ...

khalidsamad.com 18 Jul '12, 1pm

Currently the YDP PAS of Shah Alam, member of PAS Central Committee and the MP for Shah Alam. I am married and blessed wit...

Serius Neko - Datuk Bandar Paling Comel Dalam Sejarah (10 Gambar) via @sharethis

Serius Neko - Datuk Bandar Paling Comel Dalam S...

blogserius.blogspot.com 18 Jul '12, 5am

Yang Berbahagia Datok Bandar Talkeetna Alaska Encik Stubbs si Kucing . Datok Bandar Stubbs sudah dilantik menjadi Datok Ba...

COOL pula nengok laptop 2 dalam 1 terbaru Fujitsu yang diberi nama Lifebook T902 ni.. Rasa macam nak beli pulak...

COOL pula nengok laptop 2 dalam 1 terbaru Fujit...

zonbebas.com 17 Jul '12, 1am

Fujitsu memperkenalkan produk terbarunya, laptop mudah alih yang diberi nama Lifebook T902 dimana laptop ini boleh berubah...

OHBULAN!: Alyah & Ramli MS Dalam Proses Kenali Hati Budi

OHBULAN!: Alyah & Ramli MS Dalam Proses Kenali ...

ohbulan.com 19 Jul '12, 3am

Kalau dah jodoh, tak kira umur, pangkat atau pun bangsa, pasti akan terjalin juga. Bukan OHBULAN! mahu kata bahawa Alyah &...