18 Jul '12, 4am

Saya Hanya Menjadi Diri Saya Sendiri – Salamiah Hassan via @beautifulnara

memang wajib kita ingat megingatkan sesama muslim, tapi ada caranya, kalau org tu bukan muslim, takpe, kita tak boleh paksa, tapi bila dah muslim, kena lah ikut segala peraturan yg ditetapkan. sama lah macam pergi sekolah, ada ke kena ikhlas baru nak pakai uniform hitam putih tu? ramai je kenalan2 n rakan2 tak suka baju tu tapi still pakai uniform tu pergi skolah. sama lah konsep ni dalam islam. ada je org yg solat tapi tak ikhlas, tapi at least solat, lama2 rasa cinta and tawadhuk boleh dipupuk. sama lah konsep untuk memakai tudung. tolonglah jgn bagi alasan “tak sampai seru”. padahal sebenarnye tiada pun usaha nak cari hidayah. nak cari kerja pun kena usaha, apa lagi hidayah Allah. nak cari jodoh pun kena usaha, mana boleh tunggu and bagi alasan “jodoh belum sampai”. mana boleh bagi alasan “be yourself” “tak baik hipokrit”. kalau cakap macam tu, maknanya muslim dan musli...

Full article: http://beautifulnara.com/saya-hanya-menjadi-diri-saya-sen...

Tweets

OHBULAN!: "Saya Pun Ada Sejarah Hitam Saya Sendiri" - Irma Hasmie

OHBULAN!: "Saya Pun Ada Sejarah Hitam Saya Send...

ohbulan.com 23 Jul '12, 4am

Baru sahaja mendirikan rumahtangga dan selesai berbulan madu, Irma Hasmie yang telah sah menjadi isteri kepada Redza Syah ...

Ariel Peterpan - "Taubat Itu Adalah Urusan Antara Saya Dengan Tuhan"

Ariel Peterpan - "Taubat Itu Adalah Urusan Anta...

rotikaya.com 17 Jul '12, 2pm

Kalau anda berada di Indonesia, berita pembebasan penyanyi berpengaruh ini menjadi satu perhatian nasional & para peminat ...

Bukan Senang Menjadi Seorang Produser – Andi A. Merican: Abang Nara suka dengan Andi A. Merican ini. Orangnya ba...

Bukan Senang Menjadi Seorang Produser – Andi A....

beautifulnara.com 17 Jul '12, 1am

Abang Nara suka dengan Andi A. Merican ini. Orangnya baik. Walaupun tak pernah jumpa, hanya berborak di alam maya, Abang N...

Saya Memang Dah Tahu Status Suami Saya – Irma Hasmie via @beautifulnara

Saya Memang Dah Tahu Status Suami Saya – Irma H...

beautifulnara.com 23 Jul '12, 1am

Ya, itu memang gambar suami (Redza) dengan bekas isterinya. Status (duda) dia pun saya dah tahu masa kami berkenalan kali ...