02 Jul '12, 3am

#News Perbandingan Harga Barang Negeri-negeri di Malaysia. Majoriti Turun > 10% Sejak JUN 2012?

#News Perbandingan Harga Barang Negeri-negeri di Malaysia. Majoriti Turun > 10% Sejak JUN 2012?

Ada yang mengatakan kos barang semakin melambung tinggi dan ada juga yang mengatakan usaha kerajaan telah menampkkan hasil apabila harga barang telah menunjukkan kadar penurunan ketika ini. Oleh itu, besarlah harapan kami ingin membuka selus-luas kepada anda semua bagi membantu kami membuat tinjauan berdasarkan respon anda semua berdasarkan harga barang di tempat anda sendiri.

Full article: http://beritasemasa.com/harga-barang-di-malaysia

Comments

  1. 07 Sep '12, 4am

    Saya ada buat kajian lebih 300 barang2 di Tesco, Mydin, Giant dan 99 Speedmart. Takde kesempatan lagi untuk Carrefour. List tu belum complete. Tapi saya ada buat summary list membandingkan semua harga barang untuk lebih 20 barang dan dapat berjimat RM40 untuk 20 barang. List barang2 tu boleh download kat http://www.konfius.com
    Sebenarnya list ni utk mak saya dan saya harap dapat update list ni setiap minggu walaupun dalam kesibukan bekerja di universiti malaya.
    Ini ada kempen kesedaran saya buat dlm kesibukan bekerja
    http://www.youtube.com/watch?v=8mCdL0sIXk0

    • See on: Facebook

Tweets

BeritaSemasa : Perbandingan Harga Minyak Di Neg...

beritasemasa.com 02 Jul '12, 1am

salam mak cik ku….jgn banyk koya mak cik oiii…sape sebenonye yang kawal harga munyak…???mak cik jgn citer subsidi laaa….ki...

Sigur Rós Turun Untuk Konsert Sulung Di Urbanscapes 2012, Malaysia

Sigur Rós Turun Untuk Konsert Sulung Di Urbansc...

rotikaya.com 02 Jul '12, 4pm

Kami tidak tahu berapa ramai di’sini yang mengenali band yang berasal dari Iceland ini, tetapi kami terus mahu menulis ten...

Siri Teater Tradisional Malaysia 2012: Usaha Pemeliharaan Teater Tradisional Malaysia: Siri Teater Tradisional 2...

Siri Teater Tradisional Malaysia 2012: Usaha Pe...

beautifulnara.com 30 Jun '12, 6am

Siri Teater Tradisional 2012 merupakan satu program yang diadakan sempena bulan Festival Kuala Lumpur yang menekankan aspe...

Konsert BigBang di Malaysia ditaja oleh Samsung Galaxy SIII. Terbaik. Info lanjut di:

Konsert BigBang di Malaysia ditaja oleh Samsung...

budiey.com 09 Jul '12, 2am

Mungkin ramai yang tak kenal dengan Big Bang. Termasuklah Budiey pun. Pertama kali dengar, eh, artis dari USA kah, London ...