30 May '12, 3pm

ShamHardy's Blog: Cara Aku Menggunakan Pinterest

ShamHardy's Blog: Cara Aku Menggunakan Pinterest

Pinterest adalah sebuah laman sosial yang menumpukan kepada perkongsian gambar sesama users, ada yang berkongsi gambar fesyen, mungkin makanan, infografik, gambar-gambar lucu, tapi aku sendiri menggunakan Pinterest sebagai tempat bookmark! yess.. boomark yang bergambar, bukan sahaja memudahkan aku untuk mencari kembali apa yang aku simpan itu, malah aku kongsikan dengan rakan-rakan dalam Pinterest itu sendiri dan di Facebook (OpenGraph). Cara nak gunakan itu sangat mudah, letakkan link javascript yang Pinterest sediakan itu dalam menu browser anda, dan tekan sahaja butang tersebut bila anda terjumpa satu nanti dalam laman tersebut. Its so simple! Walaupun itu, populariti Pinterest sebernanya semakin menurun, ia sedang mengalami apa yang pakar panggil sebagai bubble burst situation, dan salah satu puncanya adalah ramai users tak faham macam mana nak gunakan laman sosial nih...

Full article: http://shamhardy.com/2012/05/30/cara-aku-menggunakan-pint...

Tweets

Nice read -- ShamHardy's Blog: Facebook Me’revo...

shamhardy.com 30 May '12, 1am

Facebook Me’revolusi’kan Cara Kita Bercakap Cosplay Iron Man Yang Sangat Ohsem #nowplaying 4 Tracks Faveret Bulan Ini Apak...

Aku Sudirman via @redmummydotcom

Aku Sudirman via @redmummydotcom

redmummy.com 30 May '12, 1am

Aku memang membesar dengan lagu-lagu merdu nyanyian Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad. Maybe korang yang sewaktu atau...

Utilize Pinterest as a Medium for SEO

Utilize Pinterest as a Medium for SEO

link-assistant.com 28 May '12, 12pm

Search engines remain to be the king for searching content online. However, the results in search engines have become very...

5 Ways To Add Pinterest To WordPress:

searchenginepeople.com 28 May '12, 7pm

2. Add Pin It icons to the photos on your WordPress blog posts or website pages.How to: Sign into Pinterest Look for the A...

5 Ways To Add Pinterest To WordPress

searchenginepeople.com 28 May '12, 4pm

2. Add Pin It icons to the photos on your WordPress blog posts or website pages.How to: Sign into Pinterest Look for the A...

Do your images pack a punch on #Pinterest? @monikacjansen shares tips on selecting attention-grabbing photos:

Do your images pack a punch on #Pinterest? @mon...

networksolutions.com 31 May '12, 2pm

As Pinterest continues to grow in popularity, marketers are discovering new ways to use the fun, social network to drive t...