27 Feb '15, 12am

Neelofa berang fesyen baju #AME2015 ditegur mcm sotong. Ye ke sama?

markonah, awak pun budak bodoh yg poyo perasan cemerlang mcm lopak. Mmg the correct expression sepatutnya “WITH a pinch of salt”. Konteks ayat lopak apa? Lopak mempertikaikan kredibiliti mamat tu dlm bidang fesyen (padahal diri sendiri fashion victim big time) dgn mempersoalkan yg mamat tu bukan dlm bidang fesyen, so pd pandangan lopak yg maha tinggi, kenyataan mamat tu x layak. Sepatutnya mmg “WITH a pinch of salt”. X wujudla dlm Bahasa Inggeris “AS a pinch of salt” atau “seperti cubitan garam je”. In fact dlm BM pun xde. Klau nk expression yg tunjukkan sesuatu tu remeh-temeh, ada expression lain both in BM and BI la, but it’s definitely NOT “AS a pinch of salt”. Klau dulu awak FAILED BI dan MUET, malas sgt nk belajar cuba la google, tgk yg mana awak jumpa. “WITH a pinch of salt” atau “AS a pinch of salt”, berani? Dah la bodoh sombong, poyo plak tu. 2×5 mcm lopak.

Full article: http://www.ohbulan.com/neelofa-melenting-fesyen-baju-dite...

Tweets

Mereka Tidak Tahu Tentang Fesyen – Pereka Fesyen Respon Isu Baju Sotong Neelofa

Mereka Tidak Tahu Tentang Fesyen – Pereka Fesye...

beautifulnara.com 28 Feb '15, 6am

Baru-baru ini, Neelofa sekali lagi telah menjadi mangsa kritikan fesyen apabila ramai yang mengatakan busana beliau pada m...

Neelofa Tidak Boleh Ditegur?

rotikaya.com 02 Mar '15, 5am

Selebriti Gossip Gambar Berita INTERAKSI: 28,868 Tweet Neelofa Kecewa Rakan Sendiri Kritik Secara Terbuka Oleh RTKY Staff ...

Super Pelik: Baju Warna Biru Hitam atau Putih Emas?: Pertanyaan warna baju ini telah menjadi viral di laman-l...

Super Pelik: Baju Warna Biru Hitam atau Putih E...

mediamalaya.com 27 Feb '15, 6pm

Pertanyaan warna baju ini telah menjadi viral di laman-laman sosial sejak hari Khamis lalu apabila seorang pengguna Instag...