27 Mar '11, 2am

Pontianak bertenggek!!

Heh, ni cerita hantu time raya tahun lepas. Masa tu hari jumaat, saya pegi open house kat umah kawan. Then petang tu one of my friend nk datang and tidur kat rumah sebab sabtu esoknya ada open house kat rumah kawan lagi satu. Actually kejadian ni jenis kejadian berantai. Start from nenek yang kena ganggu, makcik, ibu sampai lah turn saya kena kacau dengan makhluk halus ni. Tapi makhluk ni dari species yang bebrbeza. Maksudnya, nenek saya jiran yang buad, makcik orang gajinya yang buad, ibu 3 orang jiran yang buad. And me KAWAN sendiri yang buad. Tapi ni nk cite sal saya sendiri, pasal nenek, makcik gan ibu tu biarlah rahsia. Ni semua sebab sifat dengki orang Melayu kita yang tak boleh tengok orang lain lebih sikit. So masa jumaat malam tu, saya dengan kawan saya ni keluar lah kononya nak pegi downtown Cheras tu, at last tak jadi sebab cam jauh sangat even naik motor je pun...

Full article: http://redmummy.com/2011/03/27/pontianak-bertenggek/

Tweets