09 Feb '12, 10am

Empat Puluh Peratus (via @ariffshah)

Empat Puluh Peratus (via @ariffshah)

Baru semalam saya ceritakan serba sedikit tentang strategi pendapatan tetap 20% bulanan daripada jumlah asal yang kita dagangkan di Bursa Malaysia. Hari ni alhamdulillah, dah capai target tersebut, malah lebih daripada itu. Semua ni bermula lepas membaca entri Abang Ensem dalam collect 30% ang pow Chinese New Year hari tu. Sejak dari hari tu, saya cabar diri saya, kalau AE boleh, takkan saya tak boleh. When there’s a will, there’s a way. Orang kita takut nak main saham. Mereka takut sebab tak tahu dan tak berani mencuba. Pada saya, ketakutan ni dah lama hilang sejak mula berkecimpung dalam dunia forex secara kecil-kecilan dulu. Rugi pernah, untung pun pernah. Semua tu dah rasa, cuma yang paling berharga adalah pengalaman. Kalau asyik dengar cakap orang dan tak buat apa-apa, memang takkan maju. Kita kena buat dan rasa dulu perkara sebenar, barulah boleh belajar daripada pen...

Full article: http://ariffshah.com/empat-puluh-peratus/

Tweets

suka part 'zachem??' :) via @ariffshah

suka part 'zachem??' :) via @ariffshah

ariffshah.com 11 Feb '12, 8pm

Mood sedih. Ini adalah entri terakhir saya buat Moscow. Rasa macam nak menangis pun ada. Kalau bukan sebab Moscow, saya ti...

Jangan Diucap Selamat Tinggal - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Jangan Diucap Selamat Tinggal - blog.ariff - Bl...

ariffshah.com 07 Feb '12, 4pm

Sebenarnya saya dah ada tiket booking 17 Februari (sampai KL 18 Februari) tapi disebabkan pengundian untuk Social Media Aw...

Perancangan Kewangan Selepas Tamat Belajar

Perancangan Kewangan Selepas Tamat Belajar

ariffshah.com 08 Feb '12, 7am

I don’t like to call myself as penganggur. Jadi sekarang, bolehlah guna title full time blogger buat sementara waktu ni ka...

Majlis Graduasi - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Majlis Graduasi - blog.ariff - Blogger Malaysia...

ariffshah.com 31 Jan '12, 9pm

Not much to tell really pasal majlis graduasi ni. Dibuat kecil-kecilan je untuk pelajar Malaysia, at least majority of tho...

Malaysia arrests Saudi blogger over tweets deem...

todayonline.com 10 Feb '12, 7am

KUALA LUMPUR - Malaysian police have arrested a Saudi Arabian columnist who fled his country after making comments on Twit...

"Malaysia's US$10 million blogger, allegedly"

"Malaysia's US$10 million blogger, allegedly"

rockybru.com.my 11 Feb '12, 8am

I'm sure Umno has a strategy to engage Pakatan Rakyat's army of bloggers, news portals, and cybertroopers during the gener...