05 Feb '12, 9am

I just left a comment on Ambil Hak Orang Lain at blog.ariff - Blogger Malaysia

I just left a comment on Ambil Hak Orang Lain at blog.ariff - Blogger Malaysia

Biasanya pelajar tajaan boleh claim untuk tiket penerbangan pulang. Walaupun boleh claim, tapi kalau duit claim masuk lambat terasa lah jugak kekurangan duit tu, lebih-lebih kepada individu macam saya yang langsung tak minta duit kat parents sejak 4-5 tahun ni. I intend to keep it that way. Bila kita tak mengharap back up kewangan daripada parents, secara automatik kita sendiri akan fikirkan cara nak cari sumber kewangan lain. Berbalik kepada cerita claim duit. Yes. Daripada cerita mulut orang lain, sistem ni sebenarnya dah banyak disalah-gunakan oleh pelajar-pelajar dulu. Contohnya macam ni, tiket balik sehala dari Moscow ke Kuala Lumpur berharga RM2.5k, tapi claim RM5k. Ada yang kurang ajar lagi, claim sampai RM7k. Wajar ke macam tu? Kurang ajar adalah. Personally, saya suka video ni. Good one! Kalau dah sampai manipulasi sistem untuk dapatkan duit, bayar zakat 10 kali p...

Full article: http://ariffshah.com/ambil-hak-orang-lain/

Tweets

Abang Awan Nano kita dah ada pengganti lain untuk menggantikan Adira. Untunglah nasib badan ramai yang...

Abang Awan Nano kita dah ada pengganti lain unt...

ohartis.com 10 Feb '12, 11am

Bagi kami masakan sengaja Hafiz bawa ke sana kemari jika sekadar kawan. Tapi mana tahu,mungkin mahu membuatkan Adira, keka...

Blog update: Hari Terakhir di Moscow Aviation Institute

Blog update: Hari Terakhir di Moscow Aviation I...

ariffshah.com 06 Feb '12, 1pm

Hari ni pergi ke universiti buat kali terakhir. Selepas segala urusan selesai, memang tak boleh masuk kawasan universiti d...

suka part 'zachem??' :) via @ariffshah

suka part 'zachem??' :) via @ariffshah

ariffshah.com 11 Feb '12, 8pm

Mood sedih. Ini adalah entri terakhir saya buat Moscow. Rasa macam nak menangis pun ada. Kalau bukan sebab Moscow, saya ti...

Harga Kereta di Malaysia Lebih Murah Daripada H...

beritasemasa.com 14 Feb '12, 4am

nak memenuhi keinginan, kehendak, keperluan, nafsu dan kepuashatian setiap orang adalah mustahil. kereta adalah suatu kepe...

Jangan Diucap Selamat Tinggal - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Jangan Diucap Selamat Tinggal - blog.ariff - Bl...

ariffshah.com 07 Feb '12, 4pm

Sebenarnya saya dah ada tiket booking 17 Februari (sampai KL 18 Februari) tapi disebabkan pengundian untuk Social Media Aw...

Majlis Graduasi - blog.ariff - Blogger Malaysia via @ariffshah

Majlis Graduasi - blog.ariff - Blogger Malaysia...

ariffshah.com 31 Jan '12, 9pm

Not much to tell really pasal majlis graduasi ni. Dibuat kecil-kecilan je untuk pelajar Malaysia, at least majority of tho...

"Dosa terbesar Umno ialah membantutkan daya pem...

blog.limkitsiang.com 06 Feb '12, 2pm

— Aspan Alias The Malaysian Insider Feb 06, 2012 6 FEB — Sejak saya menyertai Parti Tindakan Demokratik (DAP) pada 8hb Jan...

The way I see it, kebanyakan yang setuju dengan...

ariffshah.com 19 Feb '12, 2am

Belajar lima tahun, terpaksa menempuh ribut salji dalam suhu -20 darjah Celsius. Lepas graduate gelabah cari kerja. Jadi y...

Rumah terbalik pertama Malaysia: Rumah terbalik pertama Malaysia Admin respek and rasa teruja bila ada juga rak...

Rumah terbalik pertama Malaysia: Rumah terbalik...

aliffcullen.blogspot.com 06 Feb '12, 9am

Rumah terbalik pertama Malaysia Admin respek and rasa teruja bila ada juga rakyat Malaysia yang serba kreatif sanggup buat...

Perancangan Kewangan Selepas Tamat Belajar

Perancangan Kewangan Selepas Tamat Belajar

ariffshah.com 08 Feb '12, 7am

I don’t like to call myself as penganggur. Jadi sekarang, bolehlah guna title full time blogger buat sementara waktu ni ka...

hati2 ngeblock orang di FB..MATI!!

channelnewsasia.com 11 Feb '12, 2am

CHICAGO: A feud which started on Facebook ended with the early-morning slaying of a young Tennessee couple, found shot in ...

"Malaysia's US$10 million blogger, allegedly"

"Malaysia's US$10 million blogger, allegedly"

rockybru.com.my 11 Feb '12, 8am

I'm sure Umno has a strategy to engage Pakatan Rakyat's army of bloggers, news portals, and cybertroopers during the gener...

INI BUKTI GAGAK NIGERIA: NOTA:kempen menentang ...

tukartiub.blogspot.com 04 Feb '12, 12pm

KEGANASAN, PENIPUAN & INTERNET (hegemoni media daulah pecah) Edisi/Cetakan Kedua Rampaian tulisan-tulisan Hishamuddin Rais...