30 Sep '13, 1pm

Tips Mengumpul Rebet Dengan Kad Kredit - blog.ariff via @ariffshah

Tips Mengumpul Rebet Dengan Kad Kredit - blog.ariff via @ariffshah

Enam bulan ni memang saya banyak belanja. Biasalah, dah nak kahwin , memang banyak barang nak kena beli. Terus terang, saya dengan gembiranya swipe kad kredit ni setiap kali membuat pembelian sebab saya tahu setiap kali swipe, ada rebet. Tapi kadang-kadang takut jugak swipe-swipe ni.. hmm.. Cuma bila pembelian dah dirancang dengan bajet yang telah disediakan sejak awal lagi, takdelah terasa sangat. So berapa banyak rebet terkumpul? Total rebet enam bulan: RM145.88. Selama 3 bulan saya tak dapat settlekan penuh balance kad kredit, jadi terpaksa tanggung finance charge sebanyak RM64.35. Kemudian, kena charge cukai kad kredit RM50. Jadi jumlah bersih rebet saya ialah RM145.88 – RM50 – RM64.35 = RM31.53. Kad kredit adalah salah satu sumber pendapatan bank yang lumayan, tapi sebab saya pandai guna, bank rugi duit sebab bagi kemudahan kad kredit kepada saya. Tak susah sebenarnya...

Full article: http://ariffshah.com/tips-mengumpul-rebet-dengan-kad-kredit/

Tweets

Secara rasminya dah dapat kebenaran kahwin. Alh...

ariffshah.com 07 Oct '13, 3pm

benda ni dibuat untuk mengelakkan permasalahan di kemudian hari 1. expired. disebabkan hiv test expired 6 bulan maka diora...

@faizalisonfire jai, aku nk mintak pendapat kau ni, antara ni dengan ni mana ok?

@faizalisonfire jai, aku nk mintak pendapat kau...

ebay.com.sg 30 Sep '13, 8am

*60% Postal discount on every additional item after the first: First item cost £4.99, each additional item only £2 extra. ...

Duit Dah Keluar Tapi Mana Perginya Blogger Hari Belia Negara 2012? - blog.ariff via @ariffshah

Duit Dah Keluar Tapi Mana Perginya Blogger Hari...

ariffshah.com 03 Oct '13, 3pm

Semalam saya up-kan satu status di facebook berkaitan perbelanjaan blogger untuk Hari Belia Negara 2012. Saya teringin nak...