30 Jun '13, 2am

Live blog update: Gaji Besar vs Gaji Kecil

Live blog update: Gaji Besar vs Gaji Kecil

Terbaca status yang menarik pagi ni. Saya terkejut bila tengok ramai yang jawab C. Memang nampak ideal, hidup berjimat cermat sampai boleh beli rumah 4 biji (tak mustahil tapi susah) tapi Ariff Shah beg to differ. Pertama. Gaji 900. Ni gaji minimum. Gaji bangla. Mungkin orang tu takde qualification, jadi hanya layak gaji minimum. Bila agaknya gaji dia nak naik tu? Not unless orang ni kerja di bahagian sales, memang gaji rendah tapi komisen jualan tinggi. Tapi kebiasaannya orang yang kerja dalam sales paling busuk pun pakai Myvi. Takkan nak pakai kapcai jumpa klient? Customer ingat kita ni conman pulak nanti. Takde confidence nak beli. Kedua. Rumah 4 buah dengan cashflow RM500 setiap satu . Hebat. Sebulan je dah sampai RM2000 pendapatan daripada rumah-rumah ni. Saya tak nak pertikaikan sangat, cuma anggaplah keempat-empat rumah tu dibeli dengan hutang, jadi next house dia d...

Full article: http://ariffshah.com/gaji-besar-vs-gaji-kecil/

Tweets

Indo vs Japan (Pnutz vs Ibuki) @michellenath @r...

facebook.com 01 Jul '13, 2pm

Waacking like crazy on a Dubstep Popping song, this Ibuki girl is a monster... O_O Too bad my phone died half way when I w...