13 Jul '18, 10am

[VIDEO] Cara Tepat Penyelamat Bawa Keluar & Keadaan Terkini Mangsa Gua Tham Luang

[VIDEO] Cara Tepat Penyelamat Bawa Keluar & Keadaan Terkini Mangsa Gua Tham Luang

UPDATE FINALE – Hello geng.. okay ini maybe last update aku share pasal operasi SAR bebudak dgn coach dorang yg terperangkap dalam Gua Luang Thailand almost 2 weeks.. fuhh.. cuti semester 2 weeks pun kita boleh tambah berat badan makan tidur kat rumah atau g travel.. dorang ni hmm.. kesian.. semua makin susut. *So far, ini adalah video yg bagi aku paling ringkas paling pendek..bawah 3 minit.. korang boleh usha ada banyak lagi video2 lain siap full coverage story 30-45 minit video.. tapi aku ni jenis kedekut data hahaa..lg pun aku cuma nak tahu apa yg aku nak tahu sahaja.. interview2 dgn sapa2 semua aku taknak tahu buat masa ni. *video 1 – sumber News BBC.. dia bgtau BAGAIMANA secara tepat team rescuer bawa dorang keluar.. sebelum ni aku ckp maybe guna plan asal.. budak tu pakai full mask dan dive sekali.. dorang sebut DIVE BUDDY.. *semalam Thai NavySEAL dah release footage...

Full article: http://ohbulan.com/video-cara-tepat-penyelamat-bawa-kelua...

Tweets

Mereka 'The Real Hero' Menyelamatkan 13 Mangsa Terperangkap Dalam Gua Tham Luang

Mereka 'The Real Hero' Menyelamatkan 13 Mangsa ...

ohbulan.com 11 Jul '18, 1am

Operasi mencari dan menyelamat pasukan bola sepak remaja Thailand ‘Wild Boars’ yang terperangkap dalam Gua Tham Luang, Chi...

4 Mangsa Remaja Berjaya Dikeluarkan Dari Gua Th...

ohbulan.com 09 Jul '18, 1am

Kini Trending Isu & Kontroversi Video Popular Umobile Bangsa Bola ‘Tangan Aku Menggeletar’ – Sekatan Polis Selamatkan Gadi...

13 Penyelam Terbaik Dunia Bantu Operasi Menyelamat Mangsa Gua Tham Luang

13 Penyelam Terbaik Dunia Bantu Operasi Menyela...

ohbulan.com 08 Jul '18, 11am

Dilaporkan, seorang penyelam dari pasukan tentera laut Thai terkorban kerana lemas sewaktu misi pencarian. Setelah meranca...

Buat Secara Sukarela, Rendah Diri- Siapakah 'Hero' Disebalik Penemuan 13 Mangsa Terperangkap Di Gua Tham Luang?

Buat Secara Sukarela, Rendah Diri- Siapakah 'He...

ohbulan.com 09 Jul '18, 2am

Setelah beberapa minggu operasi menyelamat 13 mangsa yang terperangkap di Gua Tham Luang, akhirnya Thailand mendapat berit...

Pemain bolasepak Wild Boars terperangkap dalam ...

denaihati.com 09 Jul '18, 8am

Pintu utama ke gua enam batu. Basikal dan kit bola sepak ditemui selepas seorang ibu melaporkan anaknya hilang pada 23 Jun...

'The World Has Come Together' - Tragedi Gua Tham Luang, Netizen Kagum Lihat Semangat Thailand

'The World Has Come Together' - Tragedi Gua Tha...

ohbulan.com 09 Jul '18, 12pm

Tahu apa yang paling menarik dalam operasi Thailand Cave Rescue ini? Kerjasama. The world has come together. Seorang wanit...