11 Jan '18, 4pm

Hidup ikut kemampuan jangan terlebih gaya

Betul tu. Macam-macam cara untuk tambah pendapatan ada disekeliling kita. Kena bijak rebut peluang, kreatif, dan yang penting jangan malas belajar tentang perkara baru yang boleh menjana pendapatan. Saya tertarik sangat dengan quote “never depends on single income, make investment to create second income” ni. Quote ni dari Warren Buffet kalau tak silap. Bukan setakat second income je tapi juga pasif income dan tak perlu buat apa-apa hanya perlukan disiplin untung menabung dalam jangka masa tertentu je and lepas tu boleh la kalau nak upgrade lifestyle means beli rumah banglo ke…hehe…kadang-kadang orang salah faham dengan maksud ‘upgrade lifestyle’. Ramai yang fikir bila kehidupan kita da berubah dan senang kita boleh berbelanja sesuka hati sampai gaji yang berlebih pun jadi tak cukup. Entri terbaru Qiya Saad – Apa itu Pelaburan?

Full article: https://denaihati.com/hidup-ikut-kemampuan-jangan-terlebi...

Tweets

Banyak pelajaran yang bisa kita ambil dari oran...

channelnewsasia.com 11 Jan '18, 11am

BEKASI, Indonesia: The bustling city of Bekasi, located on the eastern border of Jakarta, has a long history dating back t...

Fesyen Jadi Ikutan, Nabila Razali Tiru Gaya Nee...

rotikaya.com 12 Jan '18, 8am

Jika anda menonton muzik video Pematah Hati nyanyian Nabilah Razali, fesyen yang digayakan oleh penyanyi tersebut memang s...

Fathia Latif: Jangan Salahkan Ganja

rotikaya.com 12 Jan '18, 2pm

Osey..budak2 uitm ni mmg kaki ganja lah erkk kan3 patia…..stay up smpi pagi struggle nak lepas paper susah ya amat..mcm ni...

Jangan Tertipu, Ini Ciri Tas Louis Vuitton yang...

VIVA.co.id 10 Jan '18, 8am

VIVA – Memiliki tas bermerek asli selalu menjadi favorit para wanita. Tidak hanya menambah rasa percaya diri, memakai tas ...